dinsdag 13 augustus 2013

We're going to New York!

Aangekomen in New York, geen idee waar we gaan verblijven maar die leuke mense van de US imigration willen toch graag weten waar we gaan verblijven. Ik denk da ze ons graag willen komen bezoeken of zo...

De subway van de luchthaven naar central park gepakt en vriendelijk naar een verblijfplaats zoeken. Het resultaat is hieronder te zien.

Geen bijschrift nodig denk ik...
Ofwel werkt dieje ni, ofwel zien we er te eng uit om het te doen machere. Laatste poging... iemand die ik ken woont ergens in Brooklyn. Eens horen of we daar ni terecht kunnen.

Hoera, een dak boven onze kop. Ni bij dieje maat want hij verbleef zelf tijdelijk bij ne maat maar daar konde we ook terecht. Ne maat van ne maat is gw ne maat dage nog ni kent!

Ik ben al eens in New York geweest, 4 jaar geleden, maar er is hier echt zoveel te zien. Zo zijn we naar Coney Island geweest en uiteraard ook wat doelloos rondgewandeld in New York. Het niewe WTC is ook bijna af en dat moesten we dan ook gezien hebben. Rondom de nieuwe gebouwen is er ook een herdenking voor de slachtoffers, confronterend was de naam van een vrouw aangevuld met 'and her unborn child'.

Het nieuwe WTC - Freedom tower.
In Staten Island hebben we ook een dagske doorgebracht. Heel schoon en rustig, maar verder eigenlijk ni veel te zien. En geloof het of ni, we hebben ook ne volledigen dag in het National Museum of History gespendeerd. Diezelfden dag ook naar de Yankees gegaan, voor 10 dollar, kunde ni voor sukkelen he? Om eerlijk te zijn? De saaiste sport da we ooit gezien hebben. Zonder twijfel! We zijn zelfs voor het einde van het 7de inning naar huis gegaan.

Een typisch 'huizeke' op Staten Island.

Yankee stadion.
In het weekend kunde ook naar Governour Island geweest, maar da kunde enkel int weekend bezoeken. Wel super aangenaam, er was daar een klein festivalleke, ni echt muziek ma toch. Ook een fantastisch zicht op de skyline van Manhattan.

New York skyline.
Wa ook ni mocht ontbreken is een dagske central park. Daar kunde dagen rondlopen en nog altijd ni overal zijn geweeest. Ik moest ook terug naar de deli's in Harlem, HEMELSE broodjes, het vet drupt er af, ma kom!

Toen we door central park aant wandelen waren, zagen we ne poster dat er optredens waren me Ben Howard en Michael Kiwanuka. Tickets waren uitverkocht, ma vanop ne rots konde eigenlijk het podium nog wel zien. Tege den tijd van het optreden dus terug gekomen en uiteindelijk nog me nen hoop zweden en ne New Yorker ontmoet en het festivalleke afgesloten in een goeikope bar. Eerste echte feestje :-) Tot in Boston y'all!

Toon mocht ni binne me een marcelleke...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten