zondag 18 augustus 2013

Buffalo soldiers

Van New York naar Buffalo is zo'n 650 km en da allemaal voor $30, hoe kunne zer winst aan doen! Da was ineens ons duurste busticket, 't goeikoopste was van Washington na New York, toch ook zo'n 360 km, voor $1 (en nee kzen gen nulleke vergete). In Buffalo wederom gratis verblijf kunne regelen, bij de Larry, ne 50 jarige gepensioneerde dieje zen pensioen hoger is dan wa wij te same (legaal!!) kunne verdiene in een maand. Moetek nog zegge da we weer me ons gat in de boter zen gevalle?

In buffalo zelf is ni zoveel te zien, de meeste interessante gebouwe zijn banken. Zo hebde het liberty building me 2 mini versies van het statue of liberty en een gebouw me ne goude kopel, beide banken. Het enige andere bezienswaardigheid was city hall, in mijn ogen ne gigantische Fuck You, maar oordeelt gerust zelf!

City Hall.
Aan het waterfront waren ze een podium aan het opstellen en wij natturlijk benieuwd of da we een gratis optrede konne meepikke. Tegeslag, twas ne color run. Toch ma eens opzoeke straks... Het waterfront is ook nen belachelijke naam want alles ligt hier aant water, de 5 grote mere hemme hunne naam ni gestole. Effe een vergelijking: Lake Superior (het bovenmeer) is bijna 3x zo groot als heel Belgiƫ, I kid you not!

Onzen host dacht er het zijne van toen we zeide da we dieje color run wel zagen zitte en was dan ook stom verbaasd toen da we om half acht smorgens (ja want die mafketels staan daar voor op) uit onze nest waren. Het was wel de moeite waard, na de run een dik feestje, nog nooit zo hard gefeest zo vroeg op den dag. Normaal koste da ook $55 om mee te doen ma niemand die ons iet vroeg of reclameerde, we gon het nei ook ni zelf melden eh :-D

Feestje na de color run.
De larry heeft ook eens voor ons gekookt, een slaatje als voorgerecht, mac en cheese als hoofdgerecht. Een nagerechtje was hem vergete en al mor goe ook want iedereen was nu al overboeft. Derna zen we na de Q bar gegaan. De regenboog langs den buitekant en het volk langs den binnekant deed ons al eens nadenke. 5min later ware we der wel zeker van: we zate in een homo bar, 3x rade waar de q voor stond! We zijn daar langs alle kante getrakteerd, ach ja, het is onbeleefd om iets te weigeren zeker? Der was ook nog een kunstenfestival en der zijn we dan maar na vertrokke, just nog een liedje van electric 6 opzette...


Wij dachte ook da een kunstenfestival zo iets was als in Belgiƫ: drinke, feeste, muziek en een paar hippies die wa over kunst staan te leutere. Daar is het omgekeerd, massas hippies en een paar gaste die staan te drinke en feeste. Mor kom, twas verniet eh!

Een van de kunstwerken op het kunstenfestival.
Om Buffalo goe af te sluite, moeste we een dagske aan de niagara watervalle doorbrenge. Voor 2 dollar me de bus nor ginder en de Larry had ons nog voorgesteld aan den Bob en den Bill. Die woonde der dicht aan en gingen ons rondleiden. De watervalle zelf zen best we indrukwekkend. Langs de kant van de VS sloeg het wa tege ma de Canadese kant is echt we prachtig! Ookal had ik ni echt verwacht da het zo'n verstedelijkt gebied ging zijn. Die manne hebbe ons ook nog het niet toeristisch deel van de rivier late zien: ne zotte whirlpool waar al nen hoop mense in verdronke zijn omda ze dachte het te kunne overzwemme. Den avond afgeslote me een gigantisch vuurwerk over de watervallen, prachtig!

Niagra Falls - US side
Niagra Falls - Canadian side.
Vuurwerk 's avonds.
Onze laatste must-do in Buffalo zijn natuurlijk de Buffalo chickenwings. We zijn na de bar geweest waar die 'uitgevonden' zijn. Cool barreke en goei ete! Op nor Toronto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten